6 Temmuz 2009 Pazartesi

ARNAVUT BÖREĞİ



MAZEMELER

  • 1kg un (yarım su bardağını ayırın)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • alabildiği kadar ılık su
  • yarım su bardağı nişasta

İÇ HARCI İÇİN

  • iki demet ıspanak
  • 1 baş soğan (yemeklik doğranmış)
  • 200 gr. beyaz peynir
  • tuz

(peynirli veya kıymalı iç harcı kullanabilirsiniz)

HAZIRLANIŞI

  1. soğanları az zeytin yağında kavurun.
  2. yıkanıp doğranmış ıspanakları ekleyip soteleyin.
  3. yüksek ateşte suyunu çekmesini bekleyin.
  4. tuzunu ekleyip soğumaya bırakın.
  5. soğuyunca ezilmiş beyaz peyniri ekleyip karıştırın.

AÇMAK İÇİN

  • 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • nişasta
  • un
  1. HAZIRLANIŞI
    1kg unun dibinden yarım su bardağı kadar ayırın.
  2. Ayırdığınız una göz kararı nişasta ekleyip bir kenara alın.
  3. Un,nişasta, ve tuzu yoğurma kabına alıp, ılık su ekleyerek sert bir hamur yoğurun.
  4. Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin.
  5. Hamuru rulo yapıp ikiye bölün. Böldüğünüz yarımları on beşer bezeye ayırın.
  6. İlk 15'li bezeyi merdane ve un+nişasta karışımı yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarını tek tek yağlayıp üst üste koyun. (en üste yağ sürülmeyecek).
  7. Diğer 15 bezeye de aynı işlemleri uygulayın.
  8. İlk grubu Merdane ile tek yufka haline gelecek ve tepsinizden daha büyük olacak şekilde açın.
  9. Tepsinizi yağlayın. Yufkayı dışa sarkacak şekilde tepsinin içinde hafif büzerek serin. (büzmezseniz ince kalabilir) İç malzemeyi yufkanın üzerine yayın.
  10. Diğer yufka grubun aynı şekilde açın, iç mazemenin üzerine kapatın.Alttaki yufkanın kenarlarını üste kapatın.
  11. Böreği kesin. Bardakta kalan yarıdan biraz az sıvıyağı üzerine gezdirip elinizle yayın. 190C fırında pişirin.

NOT: 1 Bezeleri bir gün önceden pasta tabağı gibi açıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. Böylece ertesi gün açıp pişirmeniz kolaylaşacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder