MAZEMELER
- 1kg un (yarım su bardağını ayırın)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- alabildiği kadar ılık su
- yarım su bardağı nişasta
İÇ HARCI İÇİN
- iki demet ıspanak
- 1 baş soğan (yemeklik doğranmış)
- 200 gr. beyaz peynir
- tuz
(peynirli veya kıymalı iç harcı kullanabilirsiniz)
HAZIRLANIŞI
- soğanları az zeytin yağında kavurun.
- yıkanıp doğranmış ıspanakları ekleyip soteleyin.
- yüksek ateşte suyunu çekmesini bekleyin.
- tuzunu ekleyip soğumaya bırakın.
- soğuyunca ezilmiş beyaz peyniri ekleyip karıştırın.
AÇMAK İÇİN
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
- nişasta
- un
- HAZIRLANIŞI
1kg unun dibinden yarım su bardağı kadar ayırın. - Ayırdığınız una göz kararı nişasta ekleyip bir kenara alın.
- Un,nişasta, ve tuzu yoğurma kabına alıp, ılık su ekleyerek sert bir hamur yoğurun.
- Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin.
- Hamuru rulo yapıp ikiye bölün. Böldüğünüz yarımları on beşer bezeye ayırın.
- İlk 15'li bezeyi merdane ve un+nişasta karışımı yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarını tek tek yağlayıp üst üste koyun. (en üste yağ sürülmeyecek).
- Diğer 15 bezeye de aynı işlemleri uygulayın.
- İlk grubu Merdane ile tek yufka haline gelecek ve tepsinizden daha büyük olacak şekilde açın.
- Tepsinizi yağlayın. Yufkayı dışa sarkacak şekilde tepsinin içinde hafif büzerek serin. (büzmezseniz ince kalabilir) İç malzemeyi yufkanın üzerine yayın.
- Diğer yufka grubun aynı şekilde açın, iç mazemenin üzerine kapatın.Alttaki yufkanın kenarlarını üste kapatın.
- Böreği kesin. Bardakta kalan yarıdan biraz az sıvıyağı üzerine gezdirip elinizle yayın. 190C fırında pişirin.
NOT: 1 Bezeleri bir gün önceden pasta tabağı gibi açıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. Böylece ertesi gün açıp pişirmeniz kolaylaşacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder