Tarifi katmer poğaçayla aynı olduğu için tekrar yazma gereği duymadım
Sadece değişiklikleri yazıyorum.
- Hamuruna tuz koymayıp 3 çorba kaşığı şeker ekledim
- Açtığım yufkaların ara katlarına çok az tereyağı sürdükten sonra 1 çay bardağı pekmez ile yarım çay bardağı tahini karıştırarak fırça yardımıyla her kata sürdüm
- şekil verirken içine dövülmüş ceviz ve kuru üzüm koydum
- pişirirken üzerine yumurta sarısı sürmedim, ayrıca hamurunda yumurta kullanmadım
- Fırından çıkardıktan sonra bir kısmının üzerine bakl dökerek sıcak servis yaptım, kalanlarına servis yaparken pudra şekeri serpiştirdim
Sonuç hafif tatlı, besleyici ve sağlıklı oldu!
rengini beyenmedim tadınıda beyemmedim
YanıtlaSil