- 14 adet orta boy domates,( yıkanmış, dörde bölünmüş )
- 1 soğan(soyulmuş dörde bölünmüş)
- 1 baş
- sarımsak (soyulmuş)
- 1 litre kaynamış su
- tuz
- karabiber
- rendelenmiş kaşar peyniri
HAZIRLANIŞI
Domatesleri, soğanı ve sarımsağı 160C ısıdaki fırına koyup 45 dakika közleyin. Hepsi iyice yumuşayınca fırından alın.- Soğan ve sarmısakları zeytinyağı eklenmiş tencerede 2-3 dakika çevirin.
- Domatesleri ve kaynamış suyun yarısını tencereye ekleyip blendır ile püre haline getirin.
- Bir taşım kaynatıp suyun kalan yarısını ekleyin, ve biraz daha pişirmeye devam edin
- Tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alın.
- kaşar peyniri ile servis yapabilirsiniz
NOT domateslerin kabukları blender ile ezilmezse süzgeçten geçirebilir yada közlemeden önce kabuğunu soyabilirsiniz(ben közlemeden önce kabuklarını soydum)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder