- 500 gr. kuşbaşı hafif yağlı et
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı aşurelik yarma buğday
- 1 baş soğan(kıyılmış)
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 litre kaynamış su
- Tuz
HAZIRLANIŞI
- Etleri tencereye alıp rengi dönene kadar çevirelim, tuzunu ayarlayıp üzerine suyu ekleyelim. Etler yumuşayana kadar haşlayalım
- Mercimek ile buğdayı iyice yıkayıp haşlanan etlere ilave edelim
- Etler ve buğdaylar iyice ezilene kadar yaklaşık 1.5 saat kısık ateşte pişirelim(pişerken suyu azalırsa kaynamış su ileve edebilirsinz
- Diğer taraftan tavada yağı kızdıralım ve soğanları yağda bembeleşene kadar kızartalım
- Kızaran soğanları yağıyla beraber tencereye ekleyelip bir taşım daha pişirip tuzunu ayarlayalım ve ocaktan alalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder