23 Haziran 2009 Salı

KÖZLENMİŞ KARNABAHAR ÇORBASI


MAZEMELER

  • 1 büyük boy karnabahar
  • 2 adet kuru soğan( soyulmuş ve irice doğranmış )
  • diş sarımsak( soyulmuş )
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 su bardağı tavuk suyu (tavuk bulyon u 5 su bardağı suda eritebilirsiniz)
  • 4 yemek kasigi zeytinyağı
  • 1 defne yaprağı
  • 3 su bardağı süt
  • tuz

HAZIRLANIŞI

  1. Fırını 190C'ye getirin. Karnabaharı 2-3cmlik parçalara bölün. Büyükçe bir fırın tepsisine karnabaharları, soğan ve sarımsakları koyun.
  2. Üzerlerine zeytinyağını gezdirip hepsinin yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın.
    Fırında yarım saat, karnabaharlar kızarana kadar, pişirin.
  3. Üstlerinin rengi değiştikçe 10-15 dakikada bir altüst edin.
  4. Piştiklerinde tepsideki tüm malzemeyi tencereye alın.
  5. Üzerine tavuk suyunu ekleyin. Bir de defne yaprağı koyun.
  6. Karnabaharlar güzelce yumuşayana kadar pişirin.
  7. Defne yaprağını çıkartıp çorbayı blendırdan geçirin.
  8. Tekrar ocağa alıp istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar süt ekleyin.
  9. 10 dakika daha pişirip tuzunu ekleyin.

NOT Bu çorbayı minik tavuk parçaları ile deneyebilirsiniz, böylelikle doğal olarak tavuk sulu olacaktır(tavuk parçalarını bol suda haşlayın, parçaları sudan çıkartıp hafif yağda kavurun, suyunu çorbayı yaparken, etleri ise çorba pişmeye yakın ilave edin)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder