- 500gr. kıyma
- 1-2 dilim bayat ekmek ( ufalanmış)
- 1 orta boy soğan (rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)
- Karabiber
- kimyon
- tuz
- 2-3 orta boy patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 su bardağı sıcak su
HAZIRLANIŞI
- Köfte mazemelerinin hepsini bir kaba alıp yoğurup, 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
- Patatesleri kalınca doğrayıp, kızmış yağda çok az kızartın(çok fazla kızarırsa suya atarken dağılabilir)
- Köfteleri Parmak şeklinde yuvarlayıp, kızgın yağda suyunu bırakıp çekene kadar kızartın.
- Salçayı 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile tencereye koyun ve orta ateşte biraz çevirip, sıcak su ekleyerek sulandırın. Patates ve köfteleri salçalı suya koyup, 5-10 dakika kısık ateşte pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder