MAZEMELER
- 3 yumurta
- 1 su bardağı dolu dolu un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1,5 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
MUHALLEBİSİ İÇİN
- 750 ml. süt
- 5 dolu yemek kaşığı buğday nişastası
- 5 yemek kaşığı şeker
- 5 yemek kaşığı hindistancevizi
İÇİ İÇİN
- 2 adet muzdoğranmış)
- 2 avuç çilek(doğranmış)
- üzeri için çikolata sosu ve damla çikolata
HAZIRLANIŞI
- Yumurta ve şekeri iyice çırpın.
- Diğer malzemeleri eleyip yumurtaların üzerine ilave edin.
- Tahta bir kaşıkla pürüzsüz olana kadar karıştırın.
- Kek kalıbını yağlayıp unlayın, kek hamurunu boşaltıp, önceden ısıtılmış 170C fırında pişirin.
- Muhallebi için sütü, şekeri ve buğday nişastasını çırpma teliyle kaynayana kadar karıştırın. Kaynadıktan sonra altını kısıp 1-2 dakika daha karıştırıp altını kapatın.
- Muhallebi ılık hale gelince hindistancevizini ilave edip karıştırın.
- Pişirdiğiniz keki uzun bir bıçakla ortadan ikiye kesin, sıcakken kekin üst parçasını pişirdiğiniz kalıpla aynı çapa sahip çukur bir kaseye yerleştirin(kek soğursa kasenin şeklini almayabilir)kasenin şeklini alan kekin içine muhallebinin yarısını dökün, üstüne meyveleri yerleştirdikten sonra , muhallebinin kalan yarısını dökün ve kekin diğer parçasını üzerine kapatın( muhallebi artabilir kekin içinden taşırarak hepsini koymaya çalışmayın)
- Üstünü steçleyip 1 gece dolapta bekletin.(bu çok önemli)
- Ertesi gün büyük bir servis tabağına pastayı çevirip üzerine çikolata sosunu dötükten sonra damla çikolatayla veya çikolata rendesiyle servis yapın
TARİFTEN NOTLAR
- sayfadaki çikolatalı armut tatlısının sosunu yapabilir veya hazır sos kullanabilirsiniz
- Keki kaseye yerleştirirken kırılabilir endişelenmeyin tekrar birleştirerek pastayı oluşturmaya devam edin
- Pastanın şekli kullanacağınız kaseye göre daha yüksek veya alçak olabilir, kekin genişliğine göre derin bir kase kullanırsanız pastanız tüm muhallebi ve meyveleri alacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder