23 Haziran 2009 Salı

ARMUT PİŞ ÇİKOLATAYA DÜŞ (GLAZUR LU ARMUT)


MAZEMELER

  • 5 adet armut
  • 4_5 tane karanfil
  • 1 adet tarçın çubuğu veya 1 tatlı kaşığı toz tarçın
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su

SOSU İÇİN(GLAZUR İÇİN)

  • 100 gr. bitter çikolata
  • 100 ml. sıvı krema

HAZIRLANIŞI

  1. Tencereye suyu, şekeri ve baharatları koyup , suyu kaynatalım
  2. Baharatlarin kokusu suya geçmesi icin 10 dakika daha kaynatmaya devam edelim
  3. Armutları tencereye alalım ve tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 30 dakika armutlar yumuşayana kadar pişirelim.
  4. Pişen armutları sudan çıkarıp soğuduktan sonra buzlukta sosu hazırlayana kadar bekletelim(armutlar iyice soğuyunce çikolata sosu üzerinde daha iyi donuyor)
  5. çikolata sosunu hazırlamak için kremayı tencerede ısıtalım içine çikolatayı parçalayarak ekleyelim, kısık ateşte çikolata kremanın içinde eriyene kadar tel yardımıyla çırpalım.
  6. Sos sıcakken soğumuş armutları sapından tutarak içine batıralım ve soğuduktan sonra servis yapalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder