MAZEMELER
- 5 adet armut
- 4_5 tane karanfil
- 1 adet tarçın çubuğu veya 1 tatlı kaşığı toz tarçın
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
SOSU İÇİN(GLAZUR İÇİN)
- 100 gr. bitter çikolata
- 100 ml. sıvı krema
HAZIRLANIŞI
- Tencereye suyu, şekeri ve baharatları koyup , suyu kaynatalım
- Baharatlarin kokusu suya geçmesi icin 10 dakika daha kaynatmaya devam edelim
- Armutları tencereye alalım ve tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 30 dakika armutlar yumuşayana kadar pişirelim.
- Pişen armutları sudan çıkarıp soğuduktan sonra buzlukta sosu hazırlayana kadar bekletelim(armutlar iyice soğuyunce çikolata sosu üzerinde daha iyi donuyor)
- çikolata sosunu hazırlamak için kremayı tencerede ısıtalım içine çikolatayı parçalayarak ekleyelim, kısık ateşte çikolata kremanın içinde eriyene kadar tel yardımıyla çırpalım.
- Sos sıcakken soğumuş armutları sapından tutarak içine batıralım ve soğuduktan sonra servis yapalım
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder