20 Haziran 2009 Cumartesi

AYVA REÇELİ


MAZEMELER
  • 2 kg. ayva(mümkün olduğu kadar olgunlaşmış ve taze)
  • 1.5 kg. toz şeker

HAZIRLANIŞI

  1. Ayvaları soyup, çekirdek yataklarını çıkartalım ve çekirdeklerini ayıralım
  2. Dilediğiniz büyüklükte kestiğiniz ayvaları tencereye alalım,üzerine çekirdekleri ve şekeri serpiştirerek bir gece suyunu salmasını bekleyelim
  3. Diğer gün tencereyi ocağa alıp orta ateşte ayvalar iyice pişip kıvam alana kadar yaklaşık 45 dakika pişirelim
  4. kavanozlara boşaltıp soğuttuktan sonra kavanoz kapaklarını sıkıca kapatalım(bu şekilde uzun süre oda ısısında muhafaza edebiliriz)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder