20 Haziran 2009 Cumartesi

HÜNKAR BEĞENDİ




MAZEMELER

SOSU İÇİN

  • 3-4 patlıcan
  • 3 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
ETİ İÇİN
  • 1 kg kuzu eti, şeritler halinde kesilmiş
  • 2 diş sarımsak,doğranmış
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 adet kırmızı biber ince ince doğranmış(ben kullanmadım)
  • 250gr. rendelenmiş kaşar peyniri
  • tuz
  • karabiber
HAZIRLANIŞI
  1. Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin. (fırının ızgara bölümünde de közleyebilirsiniz)
  2. Közlendikten sonra soyup çatal yardımıyla ezin.
  3. Un ve tereyağını kavurun, sütü azar azar yedirin, tuzu ekleyin, kaynadıktan sonra, ezilmiş patlıcanları sosa ilave edin, bir taşım daha kaynadıktan sonra kaşar peynirini ekleyin(kaşarı servisten hemen önce sosa ekleyin)
  4. Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin.Unu ekledikten sonra biber, Sarımsak ve salçayı da ilave edin, biraz kavurup tuz ve karabiberi ekeyerek, servis yapın

NOT Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder