(köfte için)
- 500 gr. az yağlı kıyma
- 1 adet soğan (rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)
- 5 diş sarmısak
- tuz
- karabiber
(patates püresi için)
- 5 adet orta boy patates(haşlanıp soyulmuş)
- 1 su bardağı süt
- tuz
- karabiber
(üzeri için)
- kaşar rendesi
- kekik
HAZIRLANIŞI
- Köfte mazemelerinin hepsini bir kaba alıp yoğuralım, şekil verip az yağda suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim
- Pişen köfteleri fırın kabına alalım
- patates püresi için patatesleri tencereye alıp blendır yardımıyla ezelim, üzerine sütü ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirelim
- son olarak tuzunu ekleyip ocaktan alalım ve köftelerin üzerine tepsiye yayalım
- üzerine kaşar peyniri serpiştirip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder