8 Haziran 2009 Pazartesi

JAPON USULÜ HAKUBAKU UDON



Bu nudulun tarifi eski tariflerle hemen hemen aynı tek farkı nudul makarnasının japon nudulu olması, işte tarifi!

MAZEMELER

  • 1 paket Hakubaku udon
  • 2 adet tavuk göğsü(şerit şeklinde içce uzun kesilmiş)
  • 1 avuç taze bezelye(tum şekilde ayıklamadan)
  • 1 adet kırmızı bier(ince uzun kesilmiş)
  • 1 paket küçük mısır (babycorn)
  • 1 adet havuç (soyulmuş ince uzun kesilmiş)
  • zencefil
  • soya sosu
  • tüm karabiber
  • tuz
  • soya yağı
  • limon kabuğu

HAZIRLANIŞI

  1. Tavuk parçalarını tavaya alın, suyunu bırakıp çekene kadar orta ateşte pişirin, suyunu çekince üzerine susam yağı ilave edip yağla beraber kavurmaya devam edin.
  2. tavuklar kızarınca, üzerine tüm sebzeleri ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla süreki karıştırarak sebzeler renk deşiştirene kadar soteleyin
  3. bu sırada udon u üzerindeki tarife göre haşlayın
  4. sebzelerin üzerine soya sosu, zencefil, tüm karabiber, limon kabuğu ekleyerek lezetlendirin.
  5. son olarak udonu hafif sulu bırakarak süzüp sebzelere ilave edin ve karıştırarak birkaç dakika daha pişirmeye devam edin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder