Bu nudulun tarifi eski tariflerle hemen hemen aynı tek farkı nudul makarnasının japon nudulu olması, işte tarifi!
MAZEMELER
- 1 paket Hakubaku udon
- 2 adet tavuk göğsü(şerit şeklinde içce uzun kesilmiş)
- 1 avuç taze bezelye(tum şekilde ayıklamadan)
- 1 adet kırmızı bier(ince uzun kesilmiş)
- 1 paket küçük mısır (babycorn)
- 1 adet havuç (soyulmuş ince uzun kesilmiş)
- zencefil
- soya sosu
- tüm karabiber
- tuz
- soya yağı
- limon kabuğu
HAZIRLANIŞI
- Tavuk parçalarını tavaya alın, suyunu bırakıp çekene kadar orta ateşte pişirin, suyunu çekince üzerine susam yağı ilave edip yağla beraber kavurmaya devam edin.
- tavuklar kızarınca, üzerine tüm sebzeleri ekleyin ve tahta kaşık yardımıyla süreki karıştırarak sebzeler renk deşiştirene kadar soteleyin
- bu sırada udon u üzerindeki tarife göre haşlayın
- sebzelerin üzerine soya sosu, zencefil, tüm karabiber, limon kabuğu ekleyerek lezetlendirin.
- son olarak udonu hafif sulu bırakarak süzüp sebzelere ilave edin ve karıştırarak birkaç dakika daha pişirmeye devam edin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder