MAZEMELER
- 10 adet güllaç yaprağı
- 1.5 litre süt
- 2.5 su bardağı şeker
ARASI İÇİN
- 1 su bardağı çekilmiş taze ceviz, fıstık, fındık tan herhangi biri
- 2 adet kivi
- 2 adet muz( veya dilediğiniz herhangi bir meyve)
- 1kase muhallebi( hazır sakızlı muhallebi kullanabileceğiniz gibi sayfadaki sütlü börek muhallebisini yarım ölçek pişirip kullanabilirsiniz
HAZIRLANIŞI
- Yufkaları kullanacağınız tepsiye göre mutfak makası yardımıyla kesin
- sütü şeker ile birlikte birtaşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp ılıtın (hafif el yakacak sıcaklıkta olması gerekiyor)
- tepsiye bir güllaç yaprağı yerleştirip(parlak tarafı üste gelecek şekilde) üzerine ıslatacak kadar süt gezdirin ve bu şekilde ilk beş yaprağı üst üste döşeyin
- üzerine kaşık yardımıyla muhallebiyi yayın
- muhalebinin üzerine bir bardak çekilmiş kuru yemişin yarısını serpiştirin
- doğranmış meyveleri dizin
- kalan beş yufkayı tekrar aralarına süt dökerek tepsiye yerleştirin
- son olarak artan sütü en üste dökün (merak etmeyin yufkalar çok fazla süt çekiyor)
TARİFTEN NOTLAR
- hazırladığınız güllacı sütünü çekene kadar oda sıcaklığında bekletin
- sütünü çektikten sonra buzdolabında en az dört saat beklettikten sonra üzerini meyve ve kalan kuru yemişle süsleyip dilimleyerek servis yapın
tarifini bekliyorum sabırsızlıkla
YanıtlaSil