28 Mayıs 2009 Perşembe

MARŞHMALLOW KELEBEK KURABİYESİ




MAZEMELER

  • 125 gr.(yarım paket) tereyağı(oda sıcaklığında iyice yumuşamış)
  • yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1.5 su bardağı un(elenmiş)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu veya 35gr. kendinden kabaran un
  • yarım su bardağı hindistan cevizi (ufaltılmış)

ÜZERİ İÇİN

  • 1 paket beyaz marshmallow
  • 1 paket pembe marshmallow
  • ortası için çilek reçeli veya bonibon
  • hindistan cevizi

HAZIRLANIŞI

  1. Tereyağı, şeker ve yumurtayı çırpma kabına alıp mixer yardımıyla kremsi bir kıvam alana kadar çırpalım
  2. un, hindistan cevizi ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım
  3. elde ettiğimiz yumuşak hamuru merdane yardımıyla 3 cm. kalınlığında açıp kelebek kalıbıyla şekil verelim
  4. şekillendirdiğimiz hamuru yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine dizelim ve buzdolabında 30 dakika bekletelim
  5. Bu sırada fırını 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım
  6. buzdolabında bekleyttiğimiz hamuru çıkartıp yaklaşık 12 dakika (üzeri kızarmadan) pişirelim
  7. pişen kurabiyeleri tel ızgara izerinde soğumaya bırakalım
  8. üzerini süslemek için marshmallow ları mutfak makası yardımıyla minik parçalar halinde keselim
  9. minik marshmalow parçalarını pembeli beyazlı guruplar halinde kurabiyelerin üzerine (fotoğraftaki gibi )yerleştirelim
  10. 180 derecede ısıtılmış fırında 1 dakika (marshmallow lar eriyene kadar) pişirelim
  11. fırından çıkartıp soğumaya bırakalım
  12. ortalarına çilek reçelini pompa yardımıyla sıkalım(resimdeki gibi)veya bonibon batıralım
  13. soğuduktan sonra fırça yardımıyla üzerini hafif suyla ıslatıp hindistan cevizi serpiştirelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder