MAZEMELER
- 1 adet sarmalık (içi kof) lahana
- 1 demet pazı
İÇ MAZEMELER
- 1 soğan( ince ince doğranmış)
- 1 demet maydanoz(ince ince doğranmış)
- birkaç dal yeşil nane (ince ince doğranmış
- 2 adet domates(soyulup küp küp doğranmış)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1.5 su bardağı pirinç(yıkanıp süzülmüş)
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 baş sarımsak (ezilmiş)
- tuz
- karabiber
HAZIRLANIŞI
- İç malzemelerin hepsini karıştırıp iç harcı hazırlayalım.
- lahananın dış yapraklarını ayrıp orta kısmını bıçak yardımıyla(fazla zedelemeden) çıkartalım ve geniş bir tencerede birkaç dakika yumuşayana kadar haşlayalım(fazla ezilmemesine dikkat edelim)
- pazı yapraklarının iç damarlarını bıçak yardımıyla ayıralım ve yumuşayana kadar kaynar suda bekletip süzelim
- yaprakların içine iç mazemeden alıp saralım ve tencereye ortası boş kalacak şekilde düzgünce dizelim.
- tencereye sarmanın üzerini geçecek kadar kaynar su koyup, önce yüksek sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirelim
- piştikten sonra üzerine sarımsak ve naneyi yağda kızdırarak hazırladığımız sosla servis yapalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder