MAZEMELER
ALTI İÇİN
- 250 gr. burçak bisküvü
- 125 gr. tereyağı (oda sıcaklığında iyice yumuşamış)
İÇİ İÇİN
- 750 gr.(3 paket ) krem peynir
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 adet limonun suyu ve kabuğunun rendesi
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 adet yumurta
- 180 gr. taze krema
ÜST KREMASI İÇİN
- 1 paket ( 240 gr.) taze krema
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- yarım limon suyu
HAZIRLANIŞI
- Bisküvüleri rondodan geçirip toz haline getirin veya elinizle ufalayın
- tereyağıyla beraber iyice yoğurun
- kelepçeli kalıbın içine yağlı kağıt kesip yerleştirin ve bisküvü karışımını kalıbın içine bardak yardımıyla her tarafı eşit olacak şekilde bastırın bu şekilde buzdolabında yarım saat kadar bekletin.
- Fırını 170 dereceye getirin.(ısınması için)
- peyniri çırpma kabına alın ve pürüsüzleşene kadar mixer yardımıyla çırpın
- şekeri ve kabuk rendelerini ekleyip çırpmaya devam edin.
- yumurtaları teker teker ( birini karışıma yedirdikten sonra diğerini kırın) mixerle karıştırmaya devam ederek ekleyin
- son olarak mixerin hızını düşürerek kremayı ve limon suyunu ekleyin.
- önceden ısıtılmış fırın telini ortanın bir alt bölmesine yerleştirin
- kelepçeli kalıbı buzdolabından çıkartıp karışımı ekleyin ve eşit şekilde yayılması ve içindeki havanın alınması için kalıbı birkaç defa sallayarak tezgaha sertçe vurun ( aman fazla hırpalamayın, kelepçesi açılabilir)
- fırın telinin üzerine yerleştirerek yaklaşık 1.5 saat pişirin.
- piştikten sonra soğuması için 15 dakika dışarda bekletin
- üst krema(sos) için tüm malzemeleri mixer yardımıyla iyice çırpın.
- Kekin üzerine yayın ve 20 dakika daha pişirmeye devam edin
- 20 dakika sonra fırını kapatıp kapısını aralık bırakarak soğutun
- buzdolabına alarak bir gece beklettikten sonra soğuk servis yapın
TARİFTEN NOTLAR
- kekin piştiğinden emin olmadan (kontrol etmek için asla fırının kapağını açmayın.( üzerinde veya ortasında ıslaklık görünüyorsa pişmemiş demektir)
- üzerindeki sosun üzerine başka malzemeler ekleyerek servis yapabilirsiniz( ben limon kabuğu serpiştirdim)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder