24 Mayıs 2009 Pazar

ELMALI TART




MAZEMELER
  • 5 adet elma
  • 1 su bardağı çekilmiş taze ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1.5 çay bardağı toz şeker

ÜZERİ İÇİN

  • 1 yumurtanın sarısı
  • pudra şekeri

HAMURU İÇİN

  • 150 gr. margarin (oda ısısında iyice yumuşamış)
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • alabildiğince un
  • 1 paket vanilya
  • yarım paket kabartma tozu

HAZIRLANIŞI

  1. Tüm hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun ve üzerini bezle örterek dinlenmeye bırakın.
  2. Diğer taraftan elmaları soyup rendeleyin, üzerine toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirin, tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  3. tart tepsisini yağlayın ve fırını 180 dereceye getirin
  4. hamurdan üzerindeki kafesi oluşturmak için bir parça koparıp ayırın
  5. kalan parçayı tart kalıbınından biraz daha büyük açıp kalıbın içine kenarlarını dolduracak şekilde yerleştirin
  6. içine iç harcı koyun
  7. kalan hamur parçasını 3 cm. kalınlığında açıp ince şeritler şeklinde kesin
  8. şeritleri tartın üzerine sepet şeklinde (enlem ve boylamları sırayla altlı üstlü yerleştirin )kenarlarını tartın kenarlarıyla birleştirin
  9. üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
  10. soğuduktan sonra üzerine tel süzgeç yardımıyla pudra şekeri serperek dilimleyip servis yapabilirsiniz

1 yorum:

  1. slm teyzecim süpersin gercekten seninle gurur duyuyorum harikasın başarıların devamını diliyorum herşey mükkemmel ellerine saglık

    YanıtlaSil