- 5 adet elma
- 1 su bardağı çekilmiş taze ceviz içi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1.5 çay bardağı toz şeker
ÜZERİ İÇİN
- 1 yumurtanın sarısı
- pudra şekeri
HAMURU İÇİN
- 150 gr. margarin (oda ısısında iyice yumuşamış)
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı yoğurt
- alabildiğince un
- 1 paket vanilya
- yarım paket kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
- Tüm hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun ve üzerini bezle örterek dinlenmeye bırakın.
- Diğer taraftan elmaları soyup rendeleyin, üzerine toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirin, tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
- tart tepsisini yağlayın ve fırını 180 dereceye getirin
- hamurdan üzerindeki kafesi oluşturmak için bir parça koparıp ayırın
- kalan parçayı tart kalıbınından biraz daha büyük açıp kalıbın içine kenarlarını dolduracak şekilde yerleştirin
- içine iç harcı koyun
- kalan hamur parçasını 3 cm. kalınlığında açıp ince şeritler şeklinde kesin
- şeritleri tartın üzerine sepet şeklinde (enlem ve boylamları sırayla altlı üstlü yerleştirin )kenarlarını tartın kenarlarıyla birleştirin
- üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
- soğuduktan sonra üzerine tel süzgeç yardımıyla pudra şekeri serperek dilimleyip servis yapabilirsiniz
slm teyzecim süpersin gercekten seninle gurur duyuyorum harikasın başarıların devamını diliyorum herşey mükkemmel ellerine saglık
YanıtlaSil