- 1 kg. yeşil fasulye (ayıklanmış ve verev doğranmış)
- 300 gr. kuşbaşı et
- 3 adet domates( soyulmuş ve doğranmış)
- 3-4 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 kase kaynamış su
- yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- tuz
HAZIRLANIŞI
- Eti tencereye alıp suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte soteleyelim
- suyunu çekince yağı ilave edelim
- ayıklanıp doğranmış fasulyeleri ve tüm sarmısakları ekleyelim , fasulyelerin rengi değişene kadar tahta kaşıkla karıştırarak soteleyelim
- kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak, domatesleri hazırlayana kadar sotelemeye devam edelim
- soyulup küp küp doğranmış domatesleri tencereye ekleyelim
- bir kase kaynar suyun içinde salçayı eritelim ve tencereye ilave edelim
- tuzunu ayarlayıp kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder