25 Mayıs 2009 Pazartesi

ETLİ YEŞİL FASULYE

MAZEMELER
  • 1 kg. yeşil fasulye (ayıklanmış ve verev doğranmış)
  • 300 gr. kuşbaşı et
  • 3 adet domates( soyulmuş ve doğranmış)
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 kase kaynamış su
  • yarım çay bardağı ayçiçek yağı
  • tuz

HAZIRLANIŞI

  1. Eti tencereye alıp suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte soteleyelim
  2. suyunu çekince yağı ilave edelim
  3. ayıklanıp doğranmış fasulyeleri ve tüm sarmısakları ekleyelim , fasulyelerin rengi değişene kadar tahta kaşıkla karıştırarak soteleyelim
  4. kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak, domatesleri hazırlayana kadar sotelemeye devam edelim
  5. soyulup küp küp doğranmış domatesleri tencereye ekleyelim
  6. bir kase kaynar suyun içinde salçayı eritelim ve tencereye ilave edelim
  7. tuzunu ayarlayıp kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder