19 Mayıs 2009 Salı

EV YAPIMI PİZZA





HAMURU İÇİN MAZEMELER
(2 ADET BÜYÜK BOY PİZZA İÇİN)
  • 220 gr.(2 silme su bardağı) un
  • 15 gr.(1 tatlı kaşığı) taze maya veya 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 8 çorba kaşığı ılık su
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

  1. Kuru mazemeleri eleyip yoğurma kabına alalım
  2. mayayı çok az ılık suda eritip 8 çorba kaşığı ılık suya ekleyelim
  3. mayalı suyu kuru karışımlara ekleyip yağı ilave edelim
  4. iyice yoğurup üzerini bezle örtelim ve mayalanmaya bırakalım
  5. hamur iki katına çıkınca, iki parçaya ayırıp, un ve merdane yardımıyla ince bir pizza hamuru açalım.

SOS MAZEMELERİ

  1. 3 adet domates(soyulmuş ve rendelenmiş)
  2. 5 diş sarmısak (ezilmiş)
  3. 1 tatlı kaşığı kuru nane
  4. 1 tatlı kaşığı kekik
  5. 1 tatlı kaşığı biber salçası
  6. tuz

HAZIRLANIŞI

Bütün malzemeleri aynı kapta salça eriyene kadar karıştırın ve karışımı pizza hamurunun üzerine yayın.

PİZZA MAZEMELERİ

  • 500 gr. cedar veya kaşar peyniri(rendelenmiş)
  • 500 gr. mozerella veya hellim peyniridilimlenmiş)
  • 2 adet patlıcan(uzunlamasına ince ince dilimlenip kızartılmış)
  • 1 avuç mantar(ince ince dilimlenmiş)
  • 1 avuç kuru domates (sıcak suda yumuşatılmış)
  • 1 avuç zeytin(çekirdekleri çıkartılmış)
  • 2 adet mısır(haşlanıp saplarından ayrılmış)konservede kullanabilirsiniz
  • 2 adet yeşil biber(küçük küçük doğranmış
  • üzerine serpiştirmek için kekik ve zeytinyağı

YAPILIŞI

  1. Hamuru açıp üzerine sosu yaydıktan sonra eriyen peyniri(kaşar veya cedar) eşit şekilde hamurun üzerine dağıtalım
  2. üzerine kızarmış patlıcan dilimlerini dizelim
  3. kalan diğer sebzeleri (mısır harıç) pizzanın üzerine dizelim
  4. en üst kısma mozerella veya hellim peyniri dilimlerini dizelim
  5. mısırları, kekik ve zeytinyağını serpiştirelim
  6. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri ve alttakı hamuru kızarana kadar pişirelim

2 yorum:

  1. tarif mükemmel o kadar pizza tarifi aradım ki en sonunda buldum süper oluyo herkesin denemesini tavsiye ederim süperrr ellerine saglık

    YanıtlaSil
  2. tarifi cok begendim. bende kendi tarifimi paylaşmak istedim.malzemleri 2.5 su bar un 1 cay kasıgı maya 1cay kasıgı toz şeker 1 cay kaşıgı tuz 2 çorba kaşıgı sıvı yag ve 1.5su bar.ılık su yapılışı ise şöyle
    1 çat kaşıgı maya ve toz şekeri yarım bar ılık suda 5 dk bekletiyoruz ayrı bi kapta ise un ve tuzu karıştıyor ve ortasını havuz şeklinde acıyoruz köpüren mayamızı yagımızı ve 1 bar.ılık suyumuzu ekliyoruz yumuşak bi hamur elde ediyoruz ve yarım saat kadar dinlenmeye bırakıyoruz.
    sosu ve üst malzemeleri ise istege göre

    YanıtlaSil