28 Mayıs 2009 Perşembe

GELENEKSEL GÜLLAÇ TATLISI


MAZEMELER

  • 10 adet güllaç yaprağı
  • 1.5 litre süt
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı gülsüyu
  • 2 su bardağı çekilmiş taze fıstık veya ceviz
  • süslemek için nar taneleri(mevsimi olmadığı için donmuş franboğaz kullandım)

HAZIRLANIŞI

  1. Sütü şeker ile birlikte birtaşım kaynatıp ılıması için bekletelim.(hafif el yakacak sıcaklıkta olmalı)
  2. güllaç yaprağı büyüklüğünde derin bir tepsiye sütün birkısmını dökelim
  3. ilk güllaç yaprağını süt dolu tepsiye batırıp yumuşamasını sağlayalım
  4. yumuşayan yaprağı buzdolabına girebilecek bir tepsiye alıp yayalım.(parlak tarafı üste gelecek şekilde)
  5. bu işlemi ilk beş yufkaya uygulayıp tepsiye dizelim
  6. üzerine çekilmiş fıstık veya cevizi serpiştirelim(bir kısmını üzerini süslemek için ayıralım)
  7. kalan diğer beş yufkayı tekrar aynı şekilde sütün içinde bekletip yumuşattıktan sonra tepsiye döşeyelim
  8. son olarak kalan sütün içine gülsuyunu ekleyip tepsinin en üstüne dökelim
  9. güllaç yaprakları bütün sütü çekene kadar oda sıcaklığında bekletelim ve buzdolabına alalım
  10. buzdolabında en az dört saat beklettikten sonra dilimleyip, toz fıstık veya ceviz ile süsleyip üzerine nar taneleri serpiştirelim.
  11. arzuya göre dondurma ile servis edelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder