MAZEMELER
- 10 adet güllaç yaprağı
- 1.5 litre süt
- 3 su bardağı toz şeker
- 1 çorba kaşığı gülsüyu
- 2 su bardağı çekilmiş taze fıstık veya ceviz
- süslemek için nar taneleri(mevsimi olmadığı için donmuş franboğaz kullandım)
HAZIRLANIŞI
- Sütü şeker ile birlikte birtaşım kaynatıp ılıması için bekletelim.(hafif el yakacak sıcaklıkta olmalı)
- güllaç yaprağı büyüklüğünde derin bir tepsiye sütün birkısmını dökelim
- ilk güllaç yaprağını süt dolu tepsiye batırıp yumuşamasını sağlayalım
- yumuşayan yaprağı buzdolabına girebilecek bir tepsiye alıp yayalım.(parlak tarafı üste gelecek şekilde)
- bu işlemi ilk beş yufkaya uygulayıp tepsiye dizelim
- üzerine çekilmiş fıstık veya cevizi serpiştirelim(bir kısmını üzerini süslemek için ayıralım)
- kalan diğer beş yufkayı tekrar aynı şekilde sütün içinde bekletip yumuşattıktan sonra tepsiye döşeyelim
- son olarak kalan sütün içine gülsuyunu ekleyip tepsinin en üstüne dökelim
- güllaç yaprakları bütün sütü çekene kadar oda sıcaklığında bekletelim ve buzdolabına alalım
- buzdolabında en az dört saat beklettikten sonra dilimleyip, toz fıstık veya ceviz ile süsleyip üzerine nar taneleri serpiştirelim.
- arzuya göre dondurma ile servis edelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder