- 2 adet patates (soyulmuş ,küp küp doğranmış)
- 500 gr. bak kabağı (soyulmuş kü küp doğranmış
- 1 baş soğan (ince ince kıyılmış)
- 3 diş sarmısak (ezilmiş)
- tuz
- karabiber
- zeytin yağı
- 1.5 su bardağı kaynamış su
HAZIRLANIŞI
- Tencereye çok az yağ koyup üzerine soğan ve sarmısakları ekliyoruz, soğanla pembeleşene kadar kavuuyoruz.
- patates ve balkabağını ilave edip hafif çeviriyoruz.
- üzerine suyu ekleyip tuzunu ilave ediyoruz
- patatesler iyice ezilene kadar pişiriyoruz
- blendırdan geçirip püre haline getirdiğimiz çorbaya son olarak bolca karabiber ekliyoruz
NOT balkabağı hafif tatlı olduğu için bolca tuz ve karabiber eklemeniz gerekiyor, sonuç sağlıklı ve çok lezzetli...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder