15 Temmuz 2009 Çarşamba

EN İYİ BROWNIE




MAZEMELER

  • 75 gram tereyağı
  • 120 gram bitter çikolata
  • 60 gram sütlü çikolata
  • 100 gram (3/4 cup) toz şeker
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • ½ tatlı kaşığı granül kahve(ben kullanmadım)
  • ¼ tatlı kaşığı tuz
  • 45 gram (1/3 cup) un
  • 1 cup fındık içi

HAZIRLANIŞI

  1. Kalıbımızı yağlıyoruz (yuvarlak çember kalıp kullandım fakat dikdörtgen veya kare bir kalıp tavsiye ederim)
  2. Fırını 175 derede ısıtmaya alıyoruz.
  3. tereyağı ve çikolataları benmari usulü eritip karıştıralım.
  4. Çikolatalı karışımı mikser ile 2-3 dakika çırparak soğutalım(soğutmadığımız taktirde yumurtalar pişebilir)
  5. Yumurtaların önce bir tanesini ilave edip mikser ile karıştırıp sonra ikinci yumurtayı ilave edip tekrar çırpıyoruz.
  6. Sırasıyla vanilya, kahve ve elenmiş un - tuz karışımını da ekleyerek bütünleşinceye kadar 1-2 dakika çırpıyoruz.
  7. fındıkları ilave ederek spatula ile karıştırıyoruz.
  8. Kalıba boşaltarak üzerini düzeltip 30 – 33 dakika pişiriyoruz.
  9. Piştikten sonra kalıbı tel ızgara üzerine alarak oda sıcaklığına gelmesi için 1 saat bekliyoruz
  10. .. birkaç saat beklettiktn sonra oa ısısında servis yapalım.

Tarifin orjinalini görmek için sevgili Burçin in sitesini ziyaret edin!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder