6 Temmuz 2009 Pazartesi

KREMALI BALKABAĞI ÇORBASI



MAZEMELER

  • 500 gr. bal kabağı(soyulmuş, küp küp doğranmış)
  • 2 adet patates(soyulmuş, küp küp doğranmış)
  • 1 adet havuç(soyulmuş küp küp doğranmış)
  • 1 baş soğan
  • 3 diş sarmısak
  • 1 su bardağı kaynamış su
  • 1 paket sıvı krea
  • tuz
  • karabiber
  • birkaç kaşık zeytin yağı

HAZIRLANIŞI

  1. tencereye yağı alıp üzerine soğan ve sarmısakları ekliyoruz, hafif kavurduktan sonra patates, balkabağı ve havuzu ilave edip biraz daha kavurmaya devam ediyoruz.
  2. son olarak suyunu ve tuzunu ekleyip patatesler ezilene kadar pişiriyoruz
  3. sebzeler pişince ocaktan alıp blendır yardımıyla püre haline getiriyoruz, sıvı kremayı ekleyip bir taşım daha kaynattıktan sonra karabiberi ekleyip tuzunu ayarlıyoruz.

NOT kıvamını kaynamış su ekleyerek dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz(pişmiş aşa su katmak gibi olmaz merak etmeyin)

ayrıca damak tadınıza uygun baharatlarda lezzetlendirebilirsiniz

ayrıca

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder