15 Temmuz 2009 Çarşamba

PASTIRMALI KURU FASULYE


MAZEMELER
  • 2 su bardağı kurufasulye
  • 2 baş soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet sivribiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • kaynar su
  • tuz
  • 5-10 dilim pastırma

HAZIRLANIŞI

  1. Kuru fasulyeleri akşamdan veya ertesi gün sabah erken saatlerden tencereye koyup yıkayın. Üzerini 4-5 parmak geçecek kadar soğuk su koyun. tencereyi ocağa koyup 1 taşım kaynatın. altını kapatıp 6-7 saat bekletin. Bu süreden sonra tencereyi tekrar ocağa alıp kısık ateşte kendi suyunda fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. (suyu az gelirse kaynamış su ekleyin)
  2. ayrı bir tecerede,Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp zeytinyağı ile soğanlar pembeleşene kadar kavurun. İrice doğranmış biberleri katın. Salçayı ekleyip biraz daha kavurun
    Tencereye fasulyeleri ilave edin, üzerini geçecek kadar kaynar su ekleyin
    Su kaynayınca minik minik doğranmış pastırmaları ve tuzu ilave edip 10 15 dakika kısık ateşte pişirin.

NOT faulyenin koyu kıvamlı olmasını istiyorsanız haşlanmış fasulyeden birkaç kaşık alıp bir kasede ezin ve tencereye öyle ilave edin, pişerken kıvamını arttıracaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder