- 14 adet orta boy domates,( yıkanmış, dörde bölünmüş )
 - 1 soğan(soyulmuş dörde bölünmüş)
 - 1 baş
 - sarımsak (soyulmuş)
 - 1 litre kaynamış su
 - tuz
 - karabiber
 - rendelenmiş kaşar peyniri
 
HAZIRLANIŞI
Domatesleri, soğanı ve sarımsağı 160C ısıdaki fırına koyup 45 dakika közleyin. Hepsi iyice yumuşayınca fırından alın.- Soğan ve sarmısakları zeytinyağı eklenmiş tencerede 2-3 dakika çevirin.
 - Domatesleri ve kaynamış suyun yarısını tencereye ekleyip blendır ile püre haline getirin.
 - Bir taşım kaynatıp suyun kalan yarısını ekleyin, ve biraz daha pişirmeye devam edin
 - Tuzunu ve karabiberini ekleyip ocaktan alın.
 - kaşar peyniri ile servis yapabilirsiniz
 
NOT domateslerin kabukları blender ile ezilmezse süzgeçten geçirebilir yada közlemeden önce kabuğunu soyabilirsiniz(ben közlemeden önce kabuklarını soydum)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder