- 500gr. kıyma
 - 1-2 dilim bayat ekmek ( ufalanmış)
 - 1 orta boy soğan (rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)
 - Karabiber
 - kimyon
 - tuz
 - 2-3 orta boy patates
 - 1 yemek kaşığı salça
 - 2 su bardağı sıcak su
 
HAZIRLANIŞI
- Köfte mazemelerinin hepsini bir kaba alıp yoğurup, 1 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
 - Patatesleri kalınca doğrayıp, kızmış yağda çok az kızartın(çok fazla kızarırsa suya atarken dağılabilir)
 - Köfteleri Parmak şeklinde yuvarlayıp, kızgın yağda suyunu bırakıp çekene kadar kızartın.
 - Salçayı 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile tencereye koyun ve orta ateşte biraz çevirip, sıcak su ekleyerek sulandırın. Patates ve köfteleri salçalı suya koyup, 5-10 dakika kısık ateşte pişirin.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder