MAZEMELER
- 10 adet güllaç yaprağı
 - 1.5 litre süt
 - 2.5 su bardağı şeker
 
ARASI İÇİN
- 1 su bardağı çekilmiş taze ceviz, fıstık, fındık tan herhangi biri
 - 2 adet kivi
 - 2 adet muz( veya dilediğiniz herhangi bir meyve)
 - 1kase muhallebi( hazır sakızlı muhallebi kullanabileceğiniz gibi sayfadaki sütlü börek muhallebisini yarım ölçek pişirip kullanabilirsiniz
 
HAZIRLANIŞI
- Yufkaları kullanacağınız tepsiye göre mutfak makası yardımıyla kesin
 - sütü şeker ile birlikte birtaşım kaynattıktan sonra ocaktan alıp ılıtın (hafif el yakacak sıcaklıkta olması gerekiyor)
 - tepsiye bir güllaç yaprağı yerleştirip(parlak tarafı üste gelecek şekilde) üzerine ıslatacak kadar süt gezdirin ve bu şekilde ilk beş yaprağı üst üste döşeyin
 - üzerine kaşık yardımıyla muhallebiyi yayın
 - muhalebinin üzerine bir bardak çekilmiş kuru yemişin yarısını serpiştirin
 - doğranmış meyveleri dizin
 - kalan beş yufkayı tekrar aralarına süt dökerek tepsiye yerleştirin
 - son olarak artan sütü en üste dökün (merak etmeyin yufkalar çok fazla süt çekiyor)
 
TARİFTEN NOTLAR
- hazırladığınız güllacı sütünü çekene kadar oda sıcaklığında bekletin
 - sütünü çektikten sonra buzdolabında en az dört saat beklettikten sonra üzerini meyve ve kalan kuru yemişle süsleyip dilimleyerek servis yapın
 
tarifini bekliyorum sabırsızlıkla
YanıtlaSil