- 1 kg. yeşil fasulye (ayıklanmış ve verev doğranmış)
 - 300 gr. kuşbaşı et
 - 3 adet domates( soyulmuş ve doğranmış)
 - 3-4 diş sarımsak
 - 1 çorba kaşığı biber salçası
 - 1 kase kaynamış su
 - yarım çay bardağı ayçiçek yağı
 - tuz
 
HAZIRLANIŞI
- Eti tencereye alıp suyunu bırakıp çekene kadar kısık ateşte soteleyelim
 - suyunu çekince yağı ilave edelim
 - ayıklanıp doğranmış fasulyeleri ve tüm sarmısakları ekleyelim , fasulyelerin rengi değişene kadar tahta kaşıkla karıştırarak soteleyelim
 - kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak, domatesleri hazırlayana kadar sotelemeye devam edelim
 - soyulup küp küp doğranmış domatesleri tencereye ekleyelim
 - bir kase kaynar suyun içinde salçayı eritelim ve tencereye ilave edelim
 - tuzunu ayarlayıp kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder