MAZEMELER
- 1 adet sarmalık (içi kof) lahana
 - 1 demet pazı
 
İÇ MAZEMELER
- 1 soğan( ince ince doğranmış)
 - 1 demet maydanoz(ince ince doğranmış)
 - birkaç dal yeşil nane (ince ince doğranmış
 - 2 adet domates(soyulup küp küp doğranmış)
 - 1 çay bardağı zeytinyağı
 - 1.5 su bardağı pirinç(yıkanıp süzülmüş)
 - 1 çorba kaşığı biber salçası
 - 1 baş sarımsak (ezilmiş)
 - tuz
 - karabiber
 
HAZIRLANIŞI
- İç malzemelerin hepsini karıştırıp iç harcı hazırlayalım.
 - lahananın dış yapraklarını ayrıp orta kısmını bıçak yardımıyla(fazla zedelemeden) çıkartalım ve geniş bir tencerede birkaç dakika yumuşayana kadar haşlayalım(fazla ezilmemesine dikkat edelim)
 - pazı yapraklarının iç damarlarını bıçak yardımıyla ayıralım ve yumuşayana kadar kaynar suda bekletip süzelim
 - yaprakların içine iç mazemeden alıp saralım ve tencereye ortası boş kalacak şekilde düzgünce dizelim.
 - tencereye sarmanın üzerini geçecek kadar kaynar su koyup, önce yüksek sonra kısık ateşte pirinçler yumuşayana kadar pişirelim
 - piştikten sonra üzerine sarımsak ve naneyi yağda kızdırarak hazırladığımız sosla servis yapalım.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder