26 Nisan 2009 Pazar

MEYVELİ TART



Bu tartın tarifine yabancı bir sitede rastlamış ve denemek üzere, denenmemiş tarifler arşivime kaldırmıştım.
Hafta sonu misafir geleceğini öğrenince denemek için gün doğdu.
Yaparken yaz meyvelerinin ekşi bir tat bırakacağından endişelenmiştim ama pişirdikten sonra pudra şekeri serpiştirince alttaki meyvelerle uyumlu oldu.
İşte tarifi!
HAMUR MAZEMELERİ
*2 su bardağı un
*3 tepeleme çorba kaşığı pudra şekeri
*yarım margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
*2 yumurtanın sarısı
*1 paket vanilya
*yarım paket kabartma tozu(ben kendinden kabaran un kulllandım
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına unu alıp ortasını açalım, ve yumurta sarılarını içine kıralım,üzerine diğer mazemeleri ekleyip yoğuralım(un az gelirse eklenebilir), Kulak memesi kıvamındaki hamurumuzu bezle örterek iç harcı hazırlamaya geçelim.
İÇ HARCI İÇİN MAZEMELER
*1 çay bardağı toz şeker
*1 kg. şeftali(kabukları soyulmadan halka halka doğranmış
(şeftali mevsimi olmadığı için elma kullandım)
*1 kese donmuş yaz meyveleri
*süslemek için pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
1.Tencereye şeftalileri veya elmaları dizelim(şeklini bozmadan)
üzerine şekeri serpiştirip kısık ateşte 10 dakika pişirelim. ve soğumaya bırakalım
2.Hamurumuzu merdane ve un yardımıyla tart kalıbımızın dışına sarkacak büyüklükte açalım ve kaba yerleştirelim
3.iç harcı hamurun üzerine döşeyelim ve donmuş meyveleri en üste dizelim
4.hamurun dışa sarkan kenarlarını en üzte kapatalım. ve 180 derecede ısıtılmış fırında hamurun üzeri kızarana kadar pişirelim
5.oda sıcaklığında soğuttuğumuz tartımızın üzerine tel süzgeç yardımıyla bol miktarda pudra şekeri serpelim ve dondurma ile servis yapalım

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder