16 Nisan 2009 Perşembe

KÖZLENMİŞ BİBER SARMASI

Evdeki biberleri değerlendirmek için közlenmiş biber salatası yapmayı planlamıştım, portakal ağacında gezerken bunlarla karşılaşınca planlarım değişti.Tarifi bu defa değiştirmeden uygulamayı becerdim, ve çok iyi sonuç aldım, aynen aktarıyorum.
MAZEMELER
*8 adet kırmızıbiber
*4-5 dal taze soğan
*1,5 su bardağı sert beyaz peynir,rendelenmiş
*1 su bardağı ceviz, irice doğranmış
*1 çay kaşığı karabiber
*yarım çay bardağı maydanoz, kıyılmış
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
YAPILIŞI
Biberleri fırın telinin üzerinde altlarında bir tepsi ile diri kalacak şekilde közleyin. Bu arada soğan hariç tüm malzemeleri karıştırarak peynirli iç hazırlayın.
Biberler biraz soğuduktan sonra kabuklarını soyup, çekirdeklerini temizleyin.
Peynirli içten bir tatlı kaşığı kadar alıp 3 parmağınızla sıkıştırarak biberlerin geniş kısımlarına yerleştirin.
Yaprak sarması gibi sarın. Soğan dallarını kaynar suya atıp yumuşatın, ardından soğuk sudan geçirin.
Biberleri taze soğanlarla bağlayın. Üzerlerine bir yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder