Bu börekte portakal ağacının meşhur tatlarından, en son Türkiye seyehatimde exper in reklamlarında görünce, ilk fırsatta siteyi ziyaret ederek tarifini almıştım, bunlar ıspanaklı ve yumurtasız versiyonu...
MAZEMELER
*12 adet kare milföy hamuru
*100 gr. beyaz peynir
*yarım demet ıspanak(yıkanmış ince ince kıyılmış,veya haşlanmış)
(ben çiğden yaptım)
*kalıbı yağlamak için tereyağı
*24 adet kürdan
YAPILIŞI
Mufin kalıplarımızı yağlayalım, dolaptan çıkardığımız milföy hamurlarını çözülene kadar bekletelim, bu sırada ıspanak ile peyniri karıştırarak iç mazememizi hazırlayalım, hamurların içine iki çorba kaşığı kadar iç koyup hamurun uçlarını birleştirip büzelim. Bu şekilde hazırladığımız pon pon ları mufin kalıbında yerleştirip 200 derecede önceden ısıtılış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
NOT:Sıcak iken servis yapılamasını tavsiye ederim, bunun için börekleri önceden hazırlayıp, servisten 15 _20 dakika önce pişirmeye başlayabilirsiniz.
görünüşü bi bile insanı doyuruyo ellerine saglık
YanıtlaSil