(köfte için)
- 500 gr. az yağlı kıyma
 - 1 adet soğan (rendenin ince tarafıyla rendelenmiş)
 - 5 diş sarmısak
 - tuz
 - karabiber
 
(patates püresi için)
- 5 adet orta boy patates(haşlanıp soyulmuş)
 - 1 su bardağı süt
 - tuz
 - karabiber
 
(üzeri için)
- kaşar rendesi
 - kekik
 
HAZIRLANIŞI
- Köfte mazemelerinin hepsini bir kaba alıp yoğuralım, şekil verip az yağda suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim
 - Pişen köfteleri fırın kabına alalım
 - patates püresi için patatesleri tencereye alıp blendır yardımıyla ezelim, üzerine sütü ekleyip kaynayana kadar karıştırarak pişirelim
 - son olarak tuzunu ekleyip ocaktan alalım ve köftelerin üzerine tepsiye yayalım
 - üzerine kaşar peyniri serpiştirip 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder