- 5 adet elma
 - 1 su bardağı çekilmiş taze ceviz içi
 - 1 tatlı kaşığı tarçın
 - 1.5 çay bardağı toz şeker
 
ÜZERİ İÇİN
- 1 yumurtanın sarısı
 - pudra şekeri
 
HAMURU İÇİN
- 150 gr. margarin (oda ısısında iyice yumuşamış)
 - 1 çay bardağı pudra şekeri
 - 1 çay bardağı yoğurt
 - alabildiğince un
 - 1 paket vanilya
 - yarım paket kabartma tozu
 
HAZIRLANIŞI
- Tüm hamur malzemelerini karıştırarak yumuşak bir hamur yoğurun ve üzerini bezle örterek dinlenmeye bırakın.
 - Diğer taraftan elmaları soyup rendeleyin, üzerine toz şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişirin, tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
 - tart tepsisini yağlayın ve fırını 180 dereceye getirin
 - hamurdan üzerindeki kafesi oluşturmak için bir parça koparıp ayırın
 - kalan parçayı tart kalıbınından biraz daha büyük açıp kalıbın içine kenarlarını dolduracak şekilde yerleştirin
 - içine iç harcı koyun
 - kalan hamur parçasını 3 cm. kalınlığında açıp ince şeritler şeklinde kesin
 - şeritleri tartın üzerine sepet şeklinde (enlem ve boylamları sırayla altlı üstlü yerleştirin )kenarlarını tartın kenarlarıyla birleştirin
 - üzerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış fırında üzeri iyice kızarana kadar pişirin.
 - soğuduktan sonra üzerine tel süzgeç yardımıyla pudra şekeri serperek dilimleyip servis yapabilirsiniz
 
slm teyzecim süpersin gercekten seninle gurur duyuyorum harikasın başarıların devamını diliyorum herşey mükkemmel ellerine saglık
YanıtlaSil