1 Ocak 2010 Cuma

TAHİNLİ KURABİYE


MALZEMLER
  • 1 cup toz şeker (bir su bardağından iki parmak az)
  • 3 çorba kaşığ pekmez
  • 1 cup tahin
  • 200 gr oda ısısında yumuşamış margarin veya tereyağı
  • 1 yumurta (sarısı içine, beyazı dışına)
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • yaklaşık 3 cup un

Üzeri için susam veya dövülmüş ceviz içi

YAPILIŞI

  1. Şeker, tahin ve pekmezi mikser yardımıyla şeker eriyene kadar çırpalım
  2. Üzerine kalan malzemeleri ekleyip, bir yandan yoğururken unu yavaş yavaş karışıma yedirip hafif sert bir hamur elde edelim
  3. Hamuru şekillendirip önce yumurta akı sonra susam veya dövülmüş cevize batıralım
  4. yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştirip 200 derecede önceen ısıtımış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirelim

Not Pişen kurabiyeleri fırından çıkardıktan sonra soğuması için fırın tepsisinden almadan bekletelim aksi taktirde çok gevrek olan kurabiyeler dağılır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder