MAZEMELER
- 1kg un (yarım su bardağını ayırın)
 - 2 tatlı kaşığı tuz
 - alabildiği kadar ılık su
 - yarım su bardağı nişasta
 
İÇ HARCI İÇİN
- iki demet ıspanak
 - 1 baş soğan (yemeklik doğranmış)
 - 200 gr. beyaz peynir
 - tuz
 
(peynirli veya kıymalı iç harcı kullanabilirsiniz)
HAZIRLANIŞI
- soğanları az zeytin yağında kavurun.
 - yıkanıp doğranmış ıspanakları ekleyip soteleyin.
 - yüksek ateşte suyunu çekmesini bekleyin.
 - tuzunu ekleyip soğumaya bırakın.
 - soğuyunca ezilmiş beyaz peyniri ekleyip karıştırın.
 
AÇMAK İÇİN
- 1 su bardağı eritilmiş tereyağı
 - nişasta
 - un
 
- HAZIRLANIŞI
1kg unun dibinden yarım su bardağı kadar ayırın. - Ayırdığınız una göz kararı nişasta ekleyip bir kenara alın.
 - Un,nişasta, ve tuzu yoğurma kabına alıp, ılık su ekleyerek sert bir hamur yoğurun.
 - Yoğurduğunuz hamuru yarım saat dinlendirin.
 - Hamuru rulo yapıp ikiye bölün. Böldüğünüz yarımları on beşer bezeye ayırın.
 - İlk 15'li bezeyi merdane ve un+nişasta karışımı yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Aralarını tek tek yağlayıp üst üste koyun. (en üste yağ sürülmeyecek).
 - Diğer 15 bezeye de aynı işlemleri uygulayın.
 - İlk grubu Merdane ile tek yufka haline gelecek ve tepsinizden daha büyük olacak şekilde açın.
 - Tepsinizi yağlayın. Yufkayı dışa sarkacak şekilde tepsinin içinde hafif büzerek serin. (büzmezseniz ince kalabilir) İç malzemeyi yufkanın üzerine yayın.
 - Diğer yufka grubun aynı şekilde açın, iç mazemenin üzerine kapatın.Alttaki yufkanın kenarlarını üste kapatın.
 - Böreği kesin. Bardakta kalan yarıdan biraz az sıvıyağı üzerine gezdirip elinizle yayın. 190C fırında pişirin.
 
NOT: 1 Bezeleri bir gün önceden pasta tabağı gibi açıp buzdolabına kaldırabilirsiniz. Böylece ertesi gün açıp pişirmeniz kolaylaşacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder