- 500 gr. kuşbaşı hafif yağlı et
 - 1 su bardağı yeşil mercimek
 - 1 su bardağı aşurelik yarma buğday
 - 1 baş soğan(kıyılmış)
 - yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 2 litre kaynamış su
 - Tuz
 
HAZIRLANIŞI
- Etleri tencereye alıp rengi dönene kadar çevirelim, tuzunu ayarlayıp üzerine suyu ekleyelim. Etler yumuşayana kadar haşlayalım
 - Mercimek ile buğdayı iyice yıkayıp haşlanan etlere ilave edelim
 - Etler ve buğdaylar iyice ezilene kadar yaklaşık 1.5 saat kısık ateşte pişirelim(pişerken suyu azalırsa kaynamış su ileve edebilirsinz
 - Diğer taraftan tavada yağı kızdıralım ve soğanları yağda bembeleşene kadar kızartalım
 - Kızaran soğanları yağıyla beraber tencereye ekleyelip bir taşım daha pişirip tuzunu ayarlayalım ve ocaktan alalım
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder