- 1 su bardağı ılık süt
 - 14 gr yaşmaya (bir paket mayanın üçte biri)
 - 2 çay kaşığı tuz
 - 2 çay kaşığı şeker
 - 1 yumurta sarısı
 - 1 yemek kaşığı sıvıyağ
 - Aldığı kadar un
 
(İç harcı için)
- 2 orta boy domates
 - 3biber
 - 350gr peynir
 
HAZIRLANIŞI
- Harcı için, domateslerin kabuklarını soyup, küçük küpler halinde doğrayın. Biberleri de ince ince doğrayın.
 - Peyniri ekleyip hepsini karıştırın. İsteğe göre pulbiber, kekik vs.. eklenebilir)
 - Yoğurma kabına, maya, ılık süt ve şekeri koyup 10 dakika bekletin.
 - Erimiş olan mayanın üzerine, tuz ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
 - Hamuru 10-15 dakika dinlendirin ve 12 parçaya bölün. Her parçayı 20 cm çapında (yaklaşık bir karış) açın.
 - Ortasına iç malzemeden koyup, iki kenarı ortaya doğru kapatarak pide şekli verin.
 - Tepside bir saat mayalandırın.
 - Yumurtanın sarısını 1 yemek kaşığı sıvıyağ ile inceltip, fırça ile pidelerin kenarlarına sürün.
 - 200 derece fırında hafifçe pembeleşene kadar pişirin.
 - Fırından çıkarınca üzerine bir bez örtüp, 5-10 dakika dinlendirin
 
TARİFTEN NOTLAR
- Yaş maya yerine kuru maya kullanacaksanız unla karıştırarak ekleyin
 - iç harcı farklı mazemelerle hazırlayarak değişik tatlar yakalayabilirsiniz(Ben birdahaki sefere ıspanaklı veya kıymalı denemek istıyorum)
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder