- 1 paket margarin, oda sıcaklığında
 - 1 su bardağı pudra şekeri
 - 4 yemek kaşığı irmik
 - 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
 - 2 yumurta
 - 4 su bardağı un
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 
ŞERBETİ İÇİN
- 3 su bardağı şeker
 - 4 su bardağı su
 - yarım limonun suyu
HAZIRLANIŞI 
- Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alın ve 5 dakika kadar kaynatın, limon suyunu ekleyip bir süre daha kaynatmaya devam edin, ocaktan alıp ılımaya bırakın.
 - Şeker pare için Tüm mazemeleri sırasıyla yoğurma kabına alın, son olarak kabartma tozu, vanilya ve unu karışıma yavaş yavaş yedirip yumuşak bir hamur elde edin
 - Hamurdan kurabiye yapar gibi küçük parçalar alıp hafif düzleyin, tepsiye dizip üzerlerine birer fındık yerleştirin.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin
 - Şeker pareleri fırından alıp ılımış şerbeti üzerine gezdirerek dökün
 - Tepsinin üzerine başka bir tepsi kapatıp servis yapacağınız zamana kadar bekletin
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder